BIOSTIMULATOR KINACTIV FRUIT – 1 L
47,86 lei
Influenteaza favorabil procesul de fotosinteză, polenizare, iniţierea și formarea fructelor
Produs certificat OKO pentru utilizare atat in agricultura organica, cat si in cea clasica
Disponibil in 10 zile de la plasarea comenzii
- BIOSTIMULATOR KINACTIV FRUIT este un biostimulant pe baza de L-aminoacizi liberi de origine vegetala si microelemente pentru sustinerea fructificarii, imbunatatirea procesului de acumulare a zaharurilor si stabilizarea coloratiei fructelor.
- KINACTIV FRUIT este un biostimulant cu aplicare foliară, condiţionat sub formă de lichid de culoare albastră, având miros specific, o densitate de 1,28 – 1,32 kg/L, un pH cuprins între 8,5 – 9,5 (măsurat la o temperatură de 20°C).
- Are în componenţă L-aminoacizi liberi de origine vegetală, fosfor (P2O5), potasiu (K2O), bor (B) şi o paletă largă de microelemente chelatate (EDTA).
-
Alte informatii necesare:
-
- Grupa toxicologica
- BIOSTIMULATOR KINACTIV FRUIT este certificat pentru utilizare atat in agricultura organica, cat si in cea clasica
- Produsul nu este clasificat ca fiind periculos conform Regulamentului CLP (CE) nr. 1272/2008
- Compozitie chimica :
- L-Aminoacizi de origine vegetală
- Fosfor (P2O5), Potasiu (K2O), Bor (B), Molibden (Mo), Cupru (Cu-EDTA), Fier (Fe-EDTA), Mangan (Mn-EDTA), Zinc (Zn-EDTA)
- Folosirea neconforma a acestui produs absolva producatorul si distribuitorul de orice responsabilitate.
- Cititi cu atentie eticheta si fisa cu date de securitate a produsului inainte de utilizare.
- Grupa toxicologica
-
-
Mod de actiune:
- In procesul de dezvoltare, fructele au nevoie sa acumuleze acidul gama-aminobutiric (GABA) care, structural, este un aminoacid important in structura lor.
- BIOSTIMULATOR KINACTIV FRUIT are in componenta sa acidul glutamic, care este precursor al GABA.
- Este un constituent important al multor aminoacizi si ajuta la activarea nitrat-reductazei (NR), imbunatatind procesul de metabilizare a azotului.
-
Glicina – aminoacid cu rol in potentarea procesului de „foto-asimilare”.
- Are rol important in procesul de fotosinteza, care creste procentul de absorbtie foliara a nutrientilor si ajuta la cresterea fructelor, cat si la obtinerea unor fructe de forma si marime specifica soiului.
-
Lizina – aminoacid care contribuie la cresterea continutului de proteina, ducand la intarirea membranei si peretelui celular.
- Creste procentul de germinare a polenului, rezultand o mai buna fructificare.
-
Metionina – aminoacid precursor de poliamine care intensifica procesul de biosinteza a etilenei in planta si este un precursor al procesului de formare a giberelinelor.
- Acest fenomen intensifica dezvoltarea uniforma a fructelor, procesul de maturizare, cresterea continutului de zahar si cresterea fermitatii fructelor post-recoltare (mentine fermitatea fructelor in depozit pentru o perioada mai lunga).
-
Potasiu (K) – ajuta la dezvoltarea fructelor in forma specifica soiului, cresterea continutului de zahar si o coloratie intensa a fructelor.
-
Bor – ajuta la dobandirea rezistentei la depozitare.
- Impreuna cu calciul, are un rol decisiv in stabilitatea peretelui celular si mentinerea fermitatii fructelor in perioada depozitarii.
-
Fosforul– ajuta la cresterea rezistentei fructelor la conditiile de depozitare.
- Reduce procesele de degradare a calitatilor acestora in perioada de depozitare.
-
Cultura |
Doza / Concentratie |
Recomandare de aplicare |
Mar | 2 L/Ha | Se recomanda aplicarea a doua tratamente pe o perioada de vegetatie. .
Primul tratament (T1) se aplica atunci cand fructele au pana la 40 mm diametru (BBCH 74-75) Al doilea tratament se aplica la un interval de 10-15 zile de la T1. |
Vita de vie | 2 L/Ha | Se recomanda minimum doua tratamente pe o perioada de vegetatie, incepand cu faza de formare a boabelor (BBCH 71).
Al doilea tratament se aplica la intrarea fructelor in faza de coacere/parga. |
Cucurbitacee
(Castraveti, pepene, pepene verde) |
2 L/Ha | Primul tratament (T1) este recomandat a fi aplicat imediat dupa inflorire,
Al doilea tratament la 10 zile de la primul, Iar daca este nevoie, al treilea tratament se va aplica la un interval de 12-15 zile de la T2. |
Tomate, ardei si vinete | 2 L/Ha | Recomandam 2-3 tratamente.
Primul tratament (T1) atunci cand 90% din primul etaj de flori s-au scuturat, Al doilea tratament la 10 zile dupa T1, iar T3, daca este cazul, la 15 zile dupa T2. |
- *Pe teritoriul UE, Kinactiv fruit se utilizeara in tehnologia culturilor organice cat si in culturi clasice. Este utilizat in plantatii de arbusti fructiferi (capsun, afin, coacaz), fasole verde, bob, mazare de gradina, varza, conopida, ceapa si usturoi.
-
Recomandari de utilizare:
- KINACTIV FRUIT – un produs cu o arhitectura special conceputa pentru a ajuta plantele de cultura in procesul de crestere si dezvoltare.
- Este recomandat a fi utilizat pentru stimularea proceselor fiziologice ale plantelor, IN SPECIAL PENTRU sustinerea fructificarii, imbunatatirea procesului de acumulare a zaharurilor, stabilizarea coloratiei fructelor, maturare si obtinerea unei coloratii a fructelor specifica fiecarui soi.
- Este recomandat a fi aplicat incepand cu fenofaza de formare a fructelor, pana la coacerea in parga.
- BIOSTIMULATOR KINACTIV FRUIT a fost aplicat foliar pe multe culturi agricole si testat in conditiile pedoclimatice din diferite zone ale Romaniei, avand rezultate foarte bune.
- NU recomandam utilizarea produsului in tank-mix cu produse care au in compozitie calciu (Ca), cupru (Cu) sau magneziu (Mg).
Ambalaj | 1 L |
---|---|
Cultura | Ardei, Castraveti, Pepene, Pomi fructiferi – Samantoase, Tomate, Vinete, Vita de vie |
Producator | |
Mod de actiune | Biostimulator |
Substanta activa |
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Produse similare
Biostimulatori
Recenzii
Nu există recenzii până acum.